Близько тисячі українських шкіл цього року зможуть розпочати навчання офлайн, - Шмигаль

Кабмін прагне до кінця 2024 року повернути до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів.
Близько тисячі українських шкіл цього року зможуть розпочати навчання офлайн, - Шмигаль
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Через реалізацію комплексної стратегії Кабінет Міністрів прагне до кінця 2024 року повернути до безпечного офлайн-навчання 300 тисяч школярів. Наявність укриттів є головною передумовою. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

"На початку серпня уряд затвердив методику оцінки безпечності шкіл, яка передбачає 5 рівнів ризику. Це допоможе громадам правильно розставити пріоритети й будувати укриття саме там, де вони потрібні", - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, цього року на їхнє будівництво уряд виділив 2,5 млрд грн.

"ДСНС та МОН спільно розробили три варіанти облаштування наземних укриттів, які сьогодні затверджуємо. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз у населеному пункті та регіоні. У підсумку близько тисячі шкіл уже цього навчального року зможуть розпочати процес очного навчання", - зазначив Шмигаль.

Читайте також:

Крім того, уряд під час засідання розподілив 1,5 млрд грн субвенції регіональним бюджетам для реалізації стандартів "Нової української школи". Це кошти на закупівлю компёютерного та мультимедійного обладнання, меблів, навчальної літератури, кошти на підвищення кваліфікації освітян.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України затвердив постанову "Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні", яка регулює питання організованого початку 2024/2025 навчального року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK