Скільки школярів розпочали навчальний рік в офлайн-форматі: Зеленський назвав кількість

Сьогодні в режимі офлайн запрацювали понад 10 тис. шкіл.
Скільки школярів розпочали навчальний рік в офлайн-форматі: Зеленський назвав кількість
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua

В Україні в понеділок, 2 вересня, понад 2 млн школярів розпочали навчальний рік в офлайн-форматі, ще мільйон - у змішаному. Про це президент Володимир Зеленський заявив у Запоріжжі під час регіонального освітнього форуму "Створюємо майбутнє разом".

Читайте також:

За його словами, сьогодні в режимі офлайн запрацювали понад 10 тис. шкіл. Водночас через близькість до фронту або кордону з Росією частина громад поки не може повернутися до очного навчання.

"Але ми робимо все можливе, щоб якнайбільше шкіл усе ж могли працювати. І безпековий компонент - це фундамент нашої нової політики гарантування освітніх можливостей в Україні", - сказав президент.

Читайте також:

Насамперед йдеться про наявність укриттів, що дає змогу школам працювати офлайн. Це стосується областей, які межують із зоною бойових дій, і загалом території України, яка страждає від російських ударів. 

Зеленського зазначив, що уряд має чіткі доручення і щодо будівництва укриттів, і щодо забезпечення шкіл автобусами. 

Також Міністерство освіти й науки разом із Міністерством внутрішніх справ у взаємодії з громадами мають зробити все для повного виконання програми "Безпечна школа". Ідеться про чергування поліцейських, наявність рамок металошукачів на вході та швидке реагування на будь-які інциденти.

Читайте також:

Крім того, Україна створює програму гарантованого безоплатного харчування для дітей із 1 по 4 клас. На реалізацію цієї ініціативи через субвенцію МОН передбачено 5,8 млрд грн.

Раніше ми писали, що з 1 вересня до кінця червня громадський транспорт у Києві для учнів знову буде безоплатним.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK