Мобілізація: Кабмін передбачає збільшення кількості заброньованих працівників у бізнесі

На даний момент "броню" мають понад 900 тисяч українців.
Мобілізація: Кабмін передбачає збільшення кількості заброньованих працівників у бізнесі
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Кабінет Міністрів України припускає можливість збільшення економічного бронювання для громадян від мобілізації. При цьому на даний момент "броню" мають понад 900 тисяч українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Читайте також:

Видання зазначає, що відповідаючи на запитання, чи може мобілізація, темпи якої зростають, підірвати економіку країни, прем'єр зазначив активну роботу уряду щодо дотримання балансу у координації з військовими.

"Мобілізація сьогодні – це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу потребує певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом", – заявив Денис Шмигаль.

При цьому він повідомив, що влада пообіцяла оновлення "продукту бронювання для бізнесу" найближчим часом. Але додав, що у цьому процесі буде важливий принцип "воюй чи працюй".

"У країні, що воює, немає іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення повинна безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій", - наголосив прем'єр.

Він також припустив збільшення кількості заброньованих співробітників у бізнесі.

"У нас сьогодні понад 900 тисяч осіб у бізнесі заброньовано. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих у бізнесі, але за умови, щоб було дотримано повністю "математику" мобілізації", - зазначив Шмигаль.

Раніше ми писали про те, що, за словами Дениса Шмигаля, Кабмін напрацював механізми збільшення фінансування обороноздатності, яка передбачає ініціативу "воюй чи працюй".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK