Кабмін затвердив проект держбюджету на 2025 рік: що у пріоритеті

Дефіцит становитиме 1,6 трильйона гривень.
Кабмін затвердив проект держбюджету на 2025 рік: що у пріоритеті
Jakub Żerdzicki / unsplash.com

Кабінет Міністрів вчасно затвердив проект державного бюджету на 2025 рік. При цьому доходи наступного року очікуються на рівні 2 трлн грн, а витрати бюджету плануються на рівні 3,6 трлн.

Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму ТГ-каналі.

Читайте також:

«Пріоритет цього бюджету дуже чіткий – це оборона та безпека нашої країни. Всі внутрішні ресурси знову направлятимемо на ці цілі», – написав Денис Шмигаль.

Прем'єр також зазначив, що витрати на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. При цьому буде більше грошей на українську зброю, техніку та дрони.

Він також повідомив, що другий пріоритет – це фінансування захищених статей бюджету.

«Понад 400 млрд грн виділяємо на соціальний захист. Пенсії будуть проіндексовані, а субсидії виплачуватимуть усім, хто її потребує. 211 млрд грн буде направлено на охорону здоров'я і майже 170 млрд грн на освіту», – наголосив глава уряду.

Третім пріоритетом прем'єр назвав підтримку регіонів та бізнесу. Зокрема, продовжиться надання допомоги місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Також передбачено кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Крім того, буде продовжено програму гуманітарного розмінування та програму «єОселя».

Серед новацій майбутнього бюджету Денис Шмигаль назвав реалізацію нової моделі управління публічними інвестиційними проектами, що зробить капітальні витрати більш прозорими та ефективними. Зокрема, пріоритетом стане відновлення, енергетичні проекти та реалізація нової ветеранської політики.

Раніше ми писали про те, що за 7 місяців 2024 року витрати загального фонду держбюджету на сектор безпеки та оборони становили 1 трлн грн, а фінансування цієї сфери склало 58,1% від усієї суми видатків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK