Російський уряд планує відправляти росіянок на копальні та шахти

Через війну з Україною російський бізнес змушений сьогодні наймати пенсіонерів та підлітків.
Російський уряд планує відправляти росіянок на копальні та шахти
William Felipe Seccon / unsplash.com

Уряд РФ виступив за скорочення списку небезпечних виробництв та посад, на яких заборонено працю жінок через можливий негативний вплив на їх здоров'я. Зокрема, мінпраці пропонує дозволити залучати жінок до робіт на поверхні діючих шахт, резервів і копалень, а також до управління самохідними машинами на відкритому гірському видобутку. Те саме стосується робіт зі збагачення, агломерації, брикетування.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Читайте також:

Зазначається, що, на думку російського заступника міністра, запровадження нових технологій, спрямованих на вдосконалення виробничих процесів у цих сферах, «виключає шкідливий вплив на жіночий організм».

Видання нагадує, що востаннє зміни до переліку недоступних жінкам спеціальностей було внесено у січні 2021 року. Тоді зі списку виключили такі професії, як водій великовантажних автомобілів та сільськогосподарської спецтехніки, авіамеханік, член палубної команди судна (наприклад, боцман, шкіпер) та машиніст у метро.

Повідомляється, що таким чином російська влада шукає способи знизити напруженість на ринку праці в умовах кадрового голоду та рекордно низького безробіття (2,4% у липні). До нестачі робочих рук призвела несприятлива демографічна ситуація та війна з Україною, наслідком якої стали мобілізація, масова еміграція громадян та збільшення кількості працівників військових заводів. Тепер бізнес змушений наймати пенсіонерів та підлітків, а мінпраці хоче вирішити проблему за рахунок активнішого працевлаштування інвалідів.

Раніше ми писали про те, що листоноші лікуватимуть росіян у селах замість фельдшерів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK