Підготовка водійок вантажівок: українки активно подають заявки на участь у проєкті

Пілотний проєкт із підготовки водійок вантажівок охоплює чотири регіони: Київ, Рівне, Тернопіль та Хмельницький.
Підготовка водійок вантажівок: українки активно подають заявки на участь у проєкті
Ілюстративне фото / facebook.com/Ministry.for.development

За три тижні 1056 жінок подали заявки на участь у пілотному проєкті з підготовки водійок вантажівок. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте також:

Зазначається, що пілотний проєкт із підготовки та працевлаштування водійок вантажівок - це перша подібна ініціатива, яка не лише надає можливість отримати водійське посвідчення відповідної категорії, а й створює умови для подальшого працевлаштування жінок у сфері транспортних перевезень.

"Коли понад 1000 жінок за такий короткий термін виявляють бажання долучитися до проєкту, це свідчить про їхній величезний потенціал та готовність до нових професійних викликів... Кількість кандидаток у 10 разів перевищує заплановану кількість місць для навчання, тож ми вже працюємо над тим, щоб масштабувати проєкт та створити ще більше можливостей для жінок з різних регіонів країни", - прокоментував заступник міністра розвитку громад та територій Сергій Деркач.

Читайте також:

На учасниць чекає ретельний відбір за чітко визначеними критеріями, після чого стартує професійне навчання, яке стане підготовчим етапом до майбутньої професійної діяльності. По завершенню навчання учасниці матимуть можливість отримати роботу в провідних компаніях транспортного сектору.

Зокрема, програма навчання передбачає практичні заняття, тренінги, менторство та наставництво для успішного проходження співбесіди, супровід у розробці резюме, знайомство з роботодавцями та стажування тощо.

Читайте також:

Пілотний проект із підготовки водійок вантажівок охоплює чотири регіони: Київ, Рівне, Тернопіль та Хмельницький. Теоретична частина навчання відбуватиметься онлайн, практична - безпосередньо у вказаних містах. 

Раніше ми писали, що в Україні стартує безкоштовна програма Iron Women із перекваліфікації жінок, які бажають отримати навички управління будівельною технікою. Українки зможуть пройти навчання на операторів екскаватора та фронтального навантажувача.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK