Майже половина жінок готова освоювати чоловічу роботу, а майже 3/4 українців працюватимуть на пенсії.

Серед вікової групи 45+ років змінювали рід діяльності 79%.
Майже половина жінок готова освоювати чоловічу роботу, а майже 3/4 українців працюватимуть на пенсії.
ілюстративне фото / warhistoryonline.com

Можливість здобути нову спеціальність, що традиційно вважається чоловічою, розглядають 45% жінок, а готові працювати після досягнення пенсійного віку 73% українців.

Про це свідчать дані експрес-дослідження, проведеного Gradus Research спільно з Deloitte Ukraine.

Читайте також:

Зазначається, що рівень працевлаштованості, незважаючи на постійні виклики воєнного часу, є високим — 79% опитаних громадян мають роботу і працюють повний або неповний робочий день. З них 58% працюють понад 30 годин на тиждень.

Крім того, три чверті опитаних українців (73%) змінювали рід діяльності. Більшість ґендерно-вікових груп мають досвід зміни професії. Серед вікової групи 45+ років змінювали рід діяльності 79% респондентів. У той час як найменше змінювали роботу молодь (58%) та мешканці східної частини України (68%).

При цьому досвідом додаткового навчання з метою підвищення кваліфікації та/або оволодіння новою професією, третина опитаних (31%) опановують його раз на рік або частіше. Жінки та молодша вікова група загалом більш схильні проходити додаткові курси щодо підвищення кваліфікації.

Так, можливість здобути нову спеціальність, що традиційно вважається чоловічою, розглядають 45% опитаних жінок. Цікаво, що молодь і жителі західного, північного регіонів і Києва більш схильні до цього.

У той же час, готовність працювати після досягнення пенсійного віку виказали 73% респондентів. Більшість із них планують залишитися у професії.

Також, за даними, освоювати традиційно чоловічі професії, на думку половини респондентів (50%), це мають бути жінки, на другому місці — ветерани (44%), люди з інвалідністю (43%) та старші за віком люди (42%).

інфографіка
інфографіка / deloitte.com

інфографіка
інфографіка / deloitte.com

інфографіка
інфографіка / deloitte.com

Дослідження проведено дослідницькою компанією Gradus Research разом із Deloitte Ukraine методом самозаповнення анкети у мобільному додатку Gradus. Вибірка відображає структуру населення міст з кількістю жителів понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном, за винятком тимчасово окупованих територій та ведення активних бойових дій. Період проведення поля: 18 вересня 2024 року. Розмір збірки: 1000 респондентів.

Раніше ми писали про те, що за три тижні 1056 жінок подали заявки на участь у пілотному проекті з підготовки водіїв вантажівок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK