Українські біженці стали активніше влаштовуватись на роботу в Німеччині: скільки працевлаштувалося у вересні.

Наразі курси вивчення німецької мови українці можуть проходити на робочому місці.
Українські біженці стали активніше влаштовуватись на роботу в Німеччині: скільки працевлаштувалося у вересні.
Tim Simon / unsplash.com

У Німеччині у вересні 2024 року роботу знайшли, пройшли навчання чи розпочали власний бізнес 8500 українців, що більш ніж удвічі перевищує показник вересня минулого року. Це стало можливим завдяки ініціативі Job Turbo, яка спрямована на швидку інтеграцію біженців у німецький ринок праці.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на DPA.

Читайте також:

Наголошується, що станом на липень 2024 року близько 266 тисяч українців із 700 тисяч працездатного віку, які прибули до Німеччини через війну, вже працевлаштувалися. З них 213 тисяч офіційно сплачують соціальні внески, а 53 тисяч обрали невелику зайнятість із частковою зайнятістю.

Повідомляється, що глава Федерального агентства зайнятості Німеччини Андреа Налес зазначив, що ринок праці поки що не повністю готовий до прийняття такої великої кількості працівників з-за кордону. Серед головних перешкод на шляху до працевлаштування – складність процедур визнання професійних кваліфікацій та обмеженість знань німецької мови. Проте уряд запроваджує різні програми, які допомагають біженцям долати ці бар'єри. Однією з новацій є курси вивчення німецької мови на робочому місці, що дозволяють працівникам продовжувати адаптацію та підвищувати свій професійний рівень після офіційного працевлаштування.

Також наголошується, що міністр праці Німеччини Губертус Гайль вважає, що незважаючи на нинішні економічні виклики, тенденція є позитивною. Збільшення кількості зайнятих серед українських біженців свідчить про ефективність зусиль уряду та ринку праці щодо їх інтеграції.

Раніше ми писали про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче усунути бюрократичні перешкоди для працевлаштування українських біженців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK