Українки можуть опанувати затребувану професію: що відомо

Тисячі українок мають можливість опанувати нову спеціальність, яка є актуальною на сьогодні.
Українки можуть опанувати затребувану професію: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні стартує безоплатна програма Iron Women із перекваліфікації жінок, які хочуть здобути навички управління будівельною технікою. Українки зможуть пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Щоб покращити ситуацію на ринку праці, допомогти жінкам опанувати більш затребувану професію та підвищити свою конкурентоздатність, ми запровадили низку програм із перекваліфікації та навчання. Завдяки цьому тисячі українок мають можливість опанувати нову спеціальність, яка є більш актуальною на сьогодні, розширити знання за фахом, підвищити свій професійний рівень", - прокоментувала заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Програма Iron Women складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичного навчання, яке відбуватиметься на техніці Volvo Construction Equipment, серед якої перший в Україні електричний колісний навантажувач. 

Читайте також:

Навчання завершується професійною атестацією на отримання кваліфікації "машиніст екскаватора 5 розряду" та "водій навантажувача 4 розряду".  Отримана кваліфікація передбачає роботу на підприємствах без права виїзду на дороги загального користування. 

Участь в програмі можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння. Участь у програмі є безоплатною. Початок навчання - жовтень 2024 року. 

Читайте також:

Програма Iron Women реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group у рамках проєкту Reskilling Ukraine за інформаційної підтримки Міністерства економіки України.

Раніше ми писали, що з 4 вересня відкрита реєстрація на проєкт "Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень". Це безкоштовна програма для розвитку професійних навичок майбутніх водійок автобусів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK