Завтра у «Армія+» запустять опитування військовослужбовців: що хочуть дізнатися

У Міноборони розповіли, що хочуть відстежити тенденції та зробити висновки.
Завтра у «Армія+» запустять опитування військовослужбовців: що хочуть дізнатися
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Департамент охорони здоров'я Міноборони разом із Мінцифри розробили для додатка «Армія+» опитування для військовослужбовців про те, чи хворіють вони, якщо так, то, чим, і чи надається їм належна допомога саме в їхніх підрозділах.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на коментар виданню директора департаменту охорони здоров'я Оксани Сухорукової.

Читайте також:

Зокрема, вона повідомила, що опитування має з'явитися в «Армії+» 7 жовтня, а після збору даних буде зроблено певні висновки. При цьому йдеться, зокрема, не про поранених військових, а про тих, хто, перебуваючи в армії, захворів. За словами військовослужбовців, їм часто відмовляють через усні вказівки чи на рівні внутрішніх ДСК.

“За підлеглих військовослужбовців відповідає командир, і він приймає рішення за те, що відбувається з особовим складом. Основне завдання командира – виконати наказ. Командир розраховує сили та засоби, необхідні йому для виконання наказу. Коли ви кажете, що людина без медичної освіти не може самостійно ухвалити рішення, командир приймає рішення на основі інформації, яку їй надають медики з медичного підрозділу військової частини. Тому медична експертиза у командира є, він оцінює ситуацію та ухвалює рішення”, - зазначила Оксана Сухорукова.

За її словами, її департамент не можемо перевірити кожен випадок, тому створюється відповідне опитування, яке допоможе відстежити тенденції та зробити висновки.

Раніше ми писали про те, що тепер у додатку "Армія+" військові можуть самостійно коригувати дані про свою службу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK