У Верховній Раді обмежать використання Telegram: що відомо

Обмеження стосуються саме працівників апарату Ради й не обмежують використання Telegram в особистих цілях.
У Верховній Раді обмежать використання Telegram: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За рекомендацією Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) у Верховній Раді обмежать використання месенджера Telegram. Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин.

Читайте також:

Він розповів, що отримав розпорядження від апарату парламенту з новими положеннями щодо роботи Telegram у локальній мережі Верховної Ради.

Отже, які заходи безпеки запроваджує апарат Ради за рекомендацією Національного координаційного центру кібербезпеки:

  • обов'язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів. Також необхідно блокувати доступ до комп’ютера, якщо залишаєте його без нагляду, аби сторонні особи не змогли отримати доступ до вашого акаунту;
  • заборона передачі даних, які використовуються в роботі, та службової комунікації в Telegram;
  • заборона встановлювати й користуватися клієнтом Telegram на службових комп'ютерах або особистих комп'ютерах, які використовуються в службовій діяльності;
  • блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

"Думаю, що такі заходи безпеки цілком логічні. На жаль, уже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Telegram, яким користувалися на робочих пристроях. Чи створювали фейки, як у випадку з нібито каналом спікера Руслана Стефанчука. Цим розпорядженням ми мінімізуємо ризики", - зазначив нардеп.

Читайте також:

Він наголосив, що ці обмеження стосуються саме працівників апарату Ради та не обмежують використання месенджера в особистих цілях.

Раніше ми писали, що Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив рішення обмежити використання Telegram в органах державної влади, військових формуваннях, на об'єктах критичної інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK