В Україні створили ефективні інструменти мобілізації добровольців: деталі від МОУ

Уряд ухвалив постанову, що дозволяє військовим частинам без участі ТЦК та СП мобілізувати резервістів та військовозобов'язаних.
В Україні створили ефективні інструменти мобілізації добровольців: деталі від МОУ
Ілюстративне фото / facebook.com/MinistryofDefence.UA

В Україні було створено ефективні інструменти мобілізації добровольців у ЗСУ. Про це повідомив уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець на брифінгу щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку, передає АрміяInform.

Читайте також:

"Під час комунікування з командирами частин ми постійно чули від них: дайте нам можливість напряму без посередників підбирати людей і оформлювати їх до себе у підрозділи", - розповів він.

За словами представника МОУ, таку можливість було створено з ухваленням урядом постанови, яка дозволяє військовим частинам без участі ТЦК та СП мобілізувати резервістів і військовозобов'язаних.

Бежевець пояснив, що військовозобов'язаний або резервіст може звернутися до центрів рекрутингу Збройних сил України або через рекрутингову компанію Lobby X, вибрати собі вакансію в частині, у якій хоче служити, пройти ВЛК та максимально швидко призватися.

Читайте також:

"Створено ефективну мережу взаємодії - платформу, що допомагає військовому командуванню знайти мотивованих людей у свої підрозділи, а охочим долучитись до Сил оборони, обрати бажану посаду", - додав уповноважений Міноборони з питань рекрутингу.

Раніше ми писали, що військові частини в Україні отримали право проводити мобілізацію резервістів та військовозобов'язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK