Щоб підвищити зарплати освітянам, потрібно додатково 270 млрд грн, - міністр освіти

Чи можуть освітяни розраховувати на підвищення зарплат.
Щоб підвищити зарплати освітянам, потрібно додатково 270 млрд грн, - міністр освіти
Оксен Лісовий / facebook.com/oksenlisovyi/

Для підвищення заробітної плати всім освітянам необхідно додатково 270 млрд грн фінансування. Про це заявив міністр освіти та науки Оксен Лісовий під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає Укрінформ.

Читайте також:

Міністр зазначив, що питання підвищення зарплати для учителів, яке передбачене статтею 61 прикінцевих положень закону про освіту, передбачає підвищення зарплат абсолютно для всіх освітян.

"Це правильно і справедливо, тому що і дошкільна освіта, і загальна середня освіта, і профтехосвіта, і фахова передвища, і вища освіта повинні бути справедливо та рівномірно підвищені. Але на це підвищення країні потрібно на сьогодні 270 мільярдів гривень додатково. І от питання знову ж таки, чи маємо ми зараз таку можливість, звідки взяти ці гроші", - сказав Лісовий.

Читайте також:

За його словами, наразі Міносвіти розробило кілька сценаріїв підвищення заробітної плати для вчителів: як поетапне, так і одночасне підвищення.

"Але ми розуміємо, що для того, щоб починати цей процес, нам треба для початку отримати навіть поетапне, хоч би 80 мільярдів гривень плюс", - додав міністр.

Нагадаємо, через складну ситуацію в державному бюджеті України вчителям найближчим часом не варто чекати на підвищення заробітної плати.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK