Процедуру виплат на народження дитини можуть переглянути

В уряді працюють над тим, щоби матері змогли вийти на роботу швидше.
Процедуру виплат на народження дитини можуть переглянути
Jennifer Kalenberg / unsplash.com

Загальна сума виплат на новонароджену дитину сьогодні сягає 41 280 гривень, але виплата цієї суми розтягнута у часі на три роки. Тому уряд працює над тим, щоб жінки, які перебувають у відпустці для догляду за дитиною, могли швидше вийти на роботу, а процедуру самих виплат переглянути.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час виступу у парламенті.

Читайте також:

«Треба нам пам'ятати, що розстрочка на три роки такої суми, можливо, є не дуже вдалим рішенням, тож давайте подумаємо, а що ми зробимо з цієї сумою, яка є насправді одноразовою, при народженні дитини. Також потрібно пам'ятати, що ця допомога, вона не є підтримкою для дружини чи матері, яка є у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років», – заявила Оксана Жолнович.

Міністр зокрема розповіла, про те, які кроки планують і вже впроваджують, для того, щоб матері могли швидше вийти на роботу.

«Сьогодні у нас є дуже багато різних інших інструментів, зокрема якщо це більше дітей в родині, то у нас є, безумовно, допомога на багатодітних родин, а також якщо родина немає можливості утримувати один з другого з подружжя в цей проміжок часу, у нас також є допомога малозабезпеченим по бідності. Зараз ми опрацьовуємо новий вид допомоги базовий соціальний дохід і базова соціальна допомога для того, щоб підтримати родини, які не мають достатнього доходу. І що важливо, коли ми говоримо про матір, народження дітей, то я би більше говорила про швидку її професіоналізацію і незалишення в ситуації, коли вона 3 роки змушена перебувати з дитиною вдома сама і таким чином, потім не могла виходити на роботу і потребувала повної перекваліфікації. Давайте ми подумаємо про те, як ми таким чином допомагаємо нашим матерям, щоб вони могли виходити швидше на роботу. Для цього ми, наприклад, розробили і вже запровадили інструмент муніципальної няні, яка діє в при фронтових територіях», – розповіла міністр.

Раніше ми писали про те, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифри готують пілотний проект із запуску послуги з нарахування базової соціальної допомоги для українців на порталі «Дія».



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK