До світового рейтингу університетів потрапила рекордна кількість ВНЗ з України: хто лідер

Усього оцінювали 2095 установ із 115 країн.
До світового рейтингу університетів потрапила рекордна кількість ВНЗ з України: хто лідер
Юлія Жовтоніжко / Wikipedia.org

9 жовтня в рамках Всесвітнього академічного саміту британська рейтингова агенція Times Higher Education оприлюднила результати одного з найвпливовіших рейтингів університетів світу. Цього року до рейтингу внесено рекордну кількість українських університетів – 17.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Читайте також:

Зазначається, що всього оцінювали 2095 установ із 115 країн. При цьому до рейтингу потрапили університети з Дніпра, Івано-Франківська, Києва, Львова, Одеси, Сум, Ужгорода, Харкова та Чернівців. Також рекордна кількість українських університетів, які подали заявку на участь у рейтингу, — 55, що на третину більше порівняно з минулим роком.

Повідомляється, що Сумський державний університет отримав найвищу позицію серед українських ВНЗ, увійшовши до групи університетів, які посіли місця у діапазоні 801-1000 у світовому рейтингу. Усі інші українські заклади потрапили до групи 1501+. Вперше у рейтинговій таблиці з'явилися Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.

У міністерстві уточнили, що згідно з методологією Times Higher Education World University Rankings 2025 діяльність університетів оцінювалася за 18 показниками ефективності, згрупованими у п'ять узагальнених індикаторів: освітня діяльність, дослідницьке середовище, якість досліджень, співпраця з промисловістю та міжнародна відкритість. Загалом, аналітики Times Higher Education проаналізували 157 мільйонів цитувань та 18 мільйонів наукових публікацій з бази даних Scopus, а також опитали понад 93 тисячі вчених з усього світу під час проведення власних репутаційних опитувань.

Раніше ми писали про те, що аналітична агенція QS Quacquarelli Symonds опублікувала 18-й випуск глобального рейтингу QS World University Rankings 2022, до якого потрапили 8 українських університетів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK