УсіАБВГҐДЕЄЖЗИІЇЙКЛМНОПРСТУФХЦЧШЩЬЮЯ

Жебрівський Павло

Жебрівський Павло
facebook.com
Український політик, екскерівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації

Дата народження: 21.03.1962

Де народився: с. Немиринці, Ружинський район, Житомирська область.

Сімейний статус: одружений, виховує 2 дітей.

Захоплення:

пише книги.

Де вчився:

У 1989 році Павло Жебрівський закінчив юридичний факультет Київського університету ім. Т. Шевченка.

Де працював:

У 1979-1980 рр. - робітник заводу залізобетонних конструкцій комбінату "Будіндустрія", служба в армії.

У 1983-1991 рр. – міліціонер патрульно-постової служби, слідчий, старший слідчий УВС м. Києва.

У 1991-1992 рр. - підприємницька діяльність.

У 1993-1994 рр. – генеральний директор колективного МП «Джая» (Київ).

У 1994-2001 рр. – генеральний директор, комерційний директор ПП «Ян» (Київ).

У 2001-2002 рр. – президент ЗАТ «Фармація-2000» (Київ), голова наглядової ради ЗАТ «Бердичів-Холод», голова правління ВАТ «Мар'янівський склозавод».

У політиці:

У 2002-2005 рр. – народний депутат України. На виборах переміг як самовисуванець в одному з округів Житомирської області. Член фракції блоку Віктора Ющенка "Наша Україна". Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства.

У 2005 р. – голова Житомирської обласної державної адміністрації.

У 2006-2007 рр. – народний депутат України від блоку «Наша Україна» (№49 у списку). Член фракції "Наша Україна". Перший заступник голови Комітету ВР з питань бюджету.

У 2007-2012 рр. – народний депутат України від блоку «Наша Україна – Народна самооборона» (№67 у списку). Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету ВР з питань бюджету.

На виборах 2012 року балотувався до Верховної Ради по одномандатному округу №63 на Житомирщині, однак програв.

У 2014-2015 роках служив сержантом ЗСУ у зоні АТО.

У 2015 р. – начальник управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних посадовими особами, які займають особливо відповідальний стан у Генеральній прокуратурі України.

У 2015-2018 рр. – голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

У 2018 р. – аудитор НАБУ.

На початку 2000-х Жебрівський був першим заступником Петра Порошенка у партії «Солідарність», яка влилася в блок «Наша Україна».

Був членом партії "Народний Союз Наша Україна". Входив до президії партії, очолював Житомирську обласну організацію.

У 2011-2014 роках Жебрівський очолював партію "Українська платформа "Собор".

З 2019 року – президент військово-цивільного союзу «Бойове Братство України».

Нагороджений:

Орден князя Ярослава Мудрого V кл. (2018)

Статки:

Згідно з відкритими даними, Павло Жебровський є власником та бенефіціаром таких компаній: ПП «Ян», ПРАТ «Мар'янівський склозавод», ДП «АФ «ЯН», ТОВ «НЕМИРИНЕЦЬКИЙ ПРОДУКТОВИЙ КОМБІНАТ», ДП «РОГАЧІВСЬКЕ», ДП «ТНЯ». Крім того, володіє 581 акцією у кіпрській компанії FI and P. HOLDINGS LIMITED.

За повідомленнями ЗМІ, також має частки у бізнесі сестри Філі Жебровської: ВАТ «Фармак», ЗАТ «Фармапром», ЗАТ «Фармація-2000, ЗАТ «Будфарм», ТОВ «Планета-Буд», ТОВ «Система-інвест», ТОВ "Планета ВІП", ЗАТ "Спецконтакт-фінанси", ВАТ АКБ "Славутич", ВАТ "Бердичів-холод", ТОВ "Житомирська нафтопереробна компанія", ТОВ "Кадо Лтд", ДП "Юридично-консалтингова фірма "Феміда", ЗАТ " Охоронна фірма "Щит-КО".

Зв'язки та скандали:

Філя Жебровська, сестра. Основний власник ВАТ "Фармак", найбільшого вітчизняного виробника ліків. Старший бізнес-партнер Павла Жебровського.

Петро Порошенко, п’ятий президент України. Давній політичний соратник Жебрівського.

Здебільшого всі скандали навколо Павла Жебрибського пов'язані не з ним безпосередньо, а з його сестрою Філею та діяльністю ВАТ «Фармак». Зокрема, компанії родини Жебрівських були у центрі скандалів, пов'язаних із тендерними закупівлями.

У червні 2018 року у німецьких ЗМІ було опубліковано розслідування про непрозорість бізнесу Жебрівських. Йшлося про фірму Vital Pharma GmbH.

Виконавчим директором Vital Pharma GmbH є дочка Павла Жебрівського Анна. Вона очолила компанію ще студенткою. Згідно з німецьким законом про боротьбу з відмиванням грошей, до 1 жовтня 2017 року директор мала внести імена бенефіціарних власників компанії до Реєстру прозорості. Дочка Жебрівського цього не зробила. За це компанії загрожував штраф у 100 тисяч євро. Серед бенефіціарів значився сам Павло Жебрівський.

Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел. Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі «Досьє», надішліть листа на пошту [email protected]



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK