Українцям пояснили, як відкрити банківський рахунок у Польщі

Багато польських банків пішли назустріч українцям, які перетнули українсько-польський кордон з 24 лютого.
Українцям пояснили, як відкрити банківський рахунок у Польщі
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З початку війни в Україні понад 11 мільйонів громадян були змушені залишити свої домівки. При цьому майже 3 мільйони з них перетнули польський кордон. Як відкрити банківський рахунок у Польщі, українцям розповіли у виданні AIN.Business.

Багато польських банків пішли назустріч українцям, які перетнули українсько-польський кордон з 24 лютого. Наступний перелік документів стосується саме цієї категорії людей. Проте пільгові умови відкриття рахунку не поширюються на українців, які потрапили до Польщі іншими шляхами.

Читайте також:

Потрібно підготувати такі документи:

  • посвідчення особи: закордонний біометричний паспорт або ID-картка. Щодо українських не біометричних паспортів та внутрішніх паспортів, то на їхній підставі також можна відкрити рахунок. Проте не у всіх банках. Приймають такі паспорти зокрема в найбільших банках Польщі: PKO Bank Polski, Bank Millennium, ING Bank, Alior, Santander Bank Polska, Credit Agricol Bank Polska та інші;
  • номер PESEL. PESEL – абревіатура від повної назви документа Powszechny Elektroniczny System Ewidencji Ludności, що означає універсальна електронна система реєстру населення. Цей номер – пропуск усіх послуг соціальної сфери на території Польщі, включаючи відкриття рахунку;
  • польський номер телефону для верифікації банківських операцій;
  • адресу проживання в Польщі. Не йдеться про офіційну реєстрацію, а про фактичну адресу проживання. Наприклад, адресу польської сім'ї, яка надала житло, або адресу центру для біженців.

Раніше ми писали, що від початку повномасштабного російського вторгнення близько 3 мільйонів українців виїхали до Польщі. З них 77 тисяч уже працевлаштувалися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK