Митниці, які не працювали на початку вторгнення військ РФ, поступово відновлюють роботу, - Щуцький

Щуцький також зазначив, що налагоджено співпрацю з європейськими партнерами.
Митниці, які не працювали на початку вторгнення військ РФ, поступово відновлюють роботу, - Щуцький
Первый заместитель главы Гостаможслужбы Украины Александр Щуцкий / facebook.com

У Державній митній службі розповіли, як працює митниця в умовах війни та яка співпраця була налагоджена з європейськими партнерами. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю першого заступника голови Держмитслужби Олександра Щуцького.

Зокрема, за його словами, на кордоні збільшено кількість митників. Для прискорення здійснення митного оформлення гуманітарних вантажів та товарів пункти пропуску в зоні діяльності Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької митниць було посилено співробітниками з південних та східних митниць.

Читайте також:

"Поступово відновлюють роботу ті митниці, які були відключені на початку широкомасштабного вторгнення РФ. Наразі вже частково запустили Миколаївську митницю, кілька постів у Сумській митниці, працює Одеська митниця", - розповів він.

Щуцький також зазначив, що налагоджено співпрацю з європейськими партнерами. Адже кордон – це взаємодія з двох сторін.

Читайте також:

"Якщо ми спрощуємо в Україні всі бюрократичні процедури, то вони залишаються на іншому боці. Тому було проведено переговори з митними адміністраціями Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови. Вдалося оперативно домовитися про спрощення проходження кордону для гуманітарних вантажів та людей. Найближчим часом можуть запрацювати спільні пункти пропуску з митницями суміжних країн, зокрема є можливість реалізувати це в пункті пропуску "Устилуг", де українські та польські митники одночасно проводили б митний контроль", - додав перший заступник голови Держмитслужби.

Раніше ми писали, що Верховна Рада України може скасувати безкоштовне розмитнення автомобілів, яке має діяти під час воєнного стану. Оскільки комерційні структури зловживають цією можливістю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK