Румунія спростила правила транзиту для біженців з України: Що змінилося

Щоб повернутися додому через Румунію, громадянам України можна їхати транзитом за внутрішніми паспортами або свідоцтвом про народження.
Румунія спростила правила транзиту для біженців з України: Що змінилося
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Румунія спростила правила транзиту для українських біженців. Тепер, щоб повернутися додому через Румунію, громадянам України можна їхати за внутрішніми паспортами. Про це повідомила у Facebook пресслужба Посольства України в Болгарії.

У відомстві зазначають, що з гуманітарних міркувань прикордонна поліція Румунії дозволяє перетин румунського кордону для транзиту в Україну громадянам України, які залишили територію України з 24 лютого 2022 року, без наявності дійсного документа для виїзду за кордон і без візи.

Читайте також:

Для пропуску на кордоні потрібно надати один із таких документів:

  • внутрішній паспорт громадянина України старого зразка;
  • внутрішній паспорт громадянина України з електронним носієм;
  • не біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон (включаючи відмітку про продовження строку дії);
  • свідоцтво про народження;
  • вписані дані про дітей у паспорт одного з батьків.

Громадянам України, які не мають жодного з цих документів, в'їзд до Румунії з метою транзиту в Україну буде дозволено на основі проїзного документа дитини або свідоцтва про повернення, зокрема старого зразка, без візи чи іншої авторизації.

Читайте також:

Громадяни України, які отримали форму тимчасового захисту на території однієї з держав-членів ЄС, можуть переміщуватися, зокрема з метою транзиту, в іншу країну-члена, ніж та, яка видала дозвіл на перебування, на період до 90 днів протягом 180 днів.

На період тимчасового захисту дозволяється виїзд із Румунії всіх громадян України, які користуються правом вільного повернення в Україну.

Публикация Посольства Украины в Болгарии в Facebook
Публикация Посольства Украины в Болгарии в Facebook

Раніше ми писали, що для громадян України продовжили можливість перетину кордону за внутрішніми паспортами. Таке рішення було ухвалено у зв'язку зі складною гуманітарною ситуацією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK