Молдова змінила правила перетину кордону для біженців з України

Умови спрощеного перетину державного кордону можна застосувати лише один раз.
Молдова змінила правила перетину кордону для біженців з України
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови вирішила запровадити нові правила перетину кордону для українських біженців. Про це пише NewsMaker.

Тепер громадяни України, які в'їхали на територію Молдови на підставі документа, що засвідчує особу, зокрема з терміном дії, що минув, зможуть покинути країну, пред'явивши той самий документ.

Як зазначається в рішенні комісії, при цьому умови спрощеного перетину державного кордону можна застосувати лише один раз.

Читайте також:

Водночас комісія з НС скоригувала заходи захисту дітей із груп ризику та дітей, розлучених із батьками.

"Особи, відповідальні за прийом неповнолітніх з України, проводитимуть оцінку кожного випадку на підставі документа, затвердженого наказом міністра праці та соціального захисту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, з початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України до Молдови в'їхало близько 450 тис. українських біженців.

Раніше ми писали, що Румунія спростила правила транзиту для українських біженців. Тепер, щоб повернутися додому через Румунію, громадянам України можна їхати за внутрішніми паспортами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK