Дефіцит пального: На ринок України спрямують 70 тисяч тонн бензину

Наразі в операторів ринку в залишках зберігається 22,5 тис. тонн бензинів та 41,4 тис. тонн дизельного палива.
Дефіцит пального: На ринок України спрямують 70 тисяч тонн бензину
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Щоб зменшити дефіцит пального в Україні, Міністерство економіки планує направити на ринок 70 тисяч тонн бензину та близько 40 тисяч тонн дизеля. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента України.

За словами першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки Юлії Свириденко, дефіцит пального виник через знищення російським агресором потужностей Кременчуцького НПЗ та низки нафтобаз.

Читайте також:

Міністр повідомила, що наразі в операторів ринку в залишках зберігається 22,5 тис. тонн бензинів та 41,4 тис. тонн дизельного палива.

"Ми ухвалили низку урядових рішень, які дозволяють спрямувати наявні в країні обсяги - 70 тисяч тонн бензину й близько 40 тисяч тонн дизеля - на ринок, який має зменшити дефіцит", - сказала Свириденко на засіданні президії Конгресу місцевої та регіональної влади при Президентові України.

Читайте також:

Вона додала, що в операторів також законтрактовані певні об’єми в Європі.

При цьому міністр зазначила, що на ринку нафтопродуктів фіксується надлишковий попит, який може бути спричинений панікою серед населення через тимчасовий дефіцит пального.

Раніше ми писали, що, за словами першого заступника голови Верховної Ради Олександра Корнієнка, в Україні вже за кілька днів не буде дефіциту пального, з яким зіткнулися водії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK