United24: Зеленський запустив єдине вікно для збору коштів на підтримку України

Проект об'єднає підтримку України від міжнародних благодійних фондів, урядів країн, світових зірок та великих брендів.
United24: Зеленський запустив єдине вікно для збору коштів на підтримку України
Президент Украины Владимир Зеленский / president.gov.ua

Сьогодні, 5 травня, Президент Володимир Зеленський запустив глобальну ініціативу United24 для збору коштів на підтримку України. Про це повідомила пресслужба "Дії" у Telegram.

Зазначається, що один із проєктів United24 - це фандрейзингова платформа, де кожен може перевести кошти в один клік й отримати прозору звітність.

Читайте також:

Як працює платформа:

  1. Благодійник, фундація, міжнародна компанія тощо перераховує кошти на 1 з 3 напрямків: армія та розмінування, гуманітарна та медична допомога, відбудова України.
  2. Кошти перераховуються на спеціальні рахунки НБУ, закріплені за відповідними Міністерствами. НБУ звітує про збір 1 раз на 24 години.
  3. Міністерства спрямовують кошти на ключові потреби та надають звіти раз на тиждень. Уся звітність публікується на платформі.

"Проєкт об'єднає підтримку України від міжнародних благодійних фондів, урядів країн, світових зірок та великих брендів. Завдяки United 24 ми зможемо спрямувати кошти туди, де вони справді потрібні, без зайвої бюрократії та з прозорою регулярною звітністю", - йдеться в повідомленні.

Публикация в Telegram-канале "Дії"
Публикация в Telegram-канале "Дії"

Раніше ми писали, що Міжнародний валютний фонд відкрив спеціальний адміністративний рахунок для зарахування коштів на підтримку України. Гроші будуть спрямовані на забезпечення потреб платіжного балансу та державного бюджету для стабілізації економіки країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK