Угорщина може проголосувати за нафтове ембарго лише в одному випадку, - Сійярто

Необхідна програма модернізації в структурі енергопостачання Угорщини на мільярди євро.
Угорщина може проголосувати за нафтове ембарго лише в одному випадку, - Сійярто
Министр иностранных дел Венгрии Петер Сийярто / facebook.com/szijjarto.peter.official

Угорщина може підтримати нафтове ембарго проти Росії, якщо воно поширюватиметься лише на морські транспортні шляхи. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Hirado.hu.

За словами міністра, набуття чинності пропозиції Брюсселя в його нинішньому вигляді завдасть величезних збитків Угорщині, оскільки повністю зруйнує енергетичну безпеку країни.

Читайте також:

Сійярто підкреслив, що цей захід призведе до зростання цін на пальне приблизно на 55-60%, що позначиться на вартості всіх інших продуктів.

"Ми дали зрозуміти Європейській комісії, що можемо проголосувати за пропозицію лише в тому разі, якщо Брюссель також запропонує вирішення проблеми, яку Брюссель створив", - сказав глава МЗС.

Як зазначив Сійярто, потрібна програма модернізації в структурі угорського енергопостачання на мільярди євро.

Читайте також:

Він зазначив, що в Європейської комісії немає пропозицій щодо усунення негативних наслідків можливого російського нафтового ембарго. Таким чином уряд Угорщини повертається до вихідної позиції. Введення нафтового ембарго щодо Росії можливе лише в тому разі, якщо воно поширюватиметься лише на морські транспортні шляхи, а трубопровідний транзит буде повністю звільнено.

Раніше ми писали, що Угорщина накладе вето на будь-яку європейську пропозицію, що призведе до обмеження імпорту енергоресурсів із Росії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK