Bloomberg назвав рубль найефективнішою валютою світу цього року

Нині рубль виріс більш ніж на 11% по відношенню до долара США з початку року.
Bloomberg назвав рубль найефективнішою валютою світу цього року
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Введений РФ контроль за капіталом перетворив рубль на найефективнішу валюту світу цього року. Рубль відновив зростання щодо долара 11 травня. Про це пише Bloomberg.

Нині рубль виріс більш ніж на 11% по відношенню до долара США з початку року, ставши лідером серед 31 основної валюти, які відстежує Bloomberg.

Зазначається, що зростання рубля є результатом низки заходів, вжитих урядом РФ для захисту валюти після західних санкцій. Крім запровадження контролю за рухом капіталу, Росія змушує експортерів продавати іноземну валюту й вимагає оплати за її природний газ у рублях.

Читайте також:

За словами стратегів, це ралі не заслуговує на довіру. Багато магазинів, які займаються торгівлею валютою, перестали торгувати рублем на тій підставі, що його вартість, видима на моніторах, не відповідає ціні, за якою ним можна торгувати в реальному світі.

Раніше ми писали, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про переведення розрахунків за газ із "недружніми" країнами в рублі. Нові правила оплати постачання почали діяти з 1 квітня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK