Уряд реагуватиме на зловживання на ринку пального, - Шмигаль

Через знищення російським агресором нафтопереробної інфраструктури та нафтосховищ в Україні виник дефіцит пального.
Уряд реагуватиме на зловживання на ринку пального, - Шмигаль
Премьер-министр Украины Денис Шмыгаль / kmu.gov.ua

Уряд України реагуватиме на зловживання на ринку пального відповідно до умов воєнного часу. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з представниками паливного бізнесу, повідомляє пресслужба Кабміну.

Глава уряду наголосив, що головне завдання, щоб люди мали пальне, а на ринку не було зловживань. На такі прояви держава реагуватиме згідно з воєнним часом.

Читайте також:

Шмигаль наголосив, що через знищення російським агресором нафтопереробної інфраструктури та нафтосховищ в Україні виник дефіцит пального. Кабмін, усі центральні органи виконавчої влади, митниця та прикордонна служба повністю сприяють та допомагають бізнесу, щоб подолати кризу на ринку пального.

Зокрема, держава вже знизила ПДВ з 20% до 7% на бензин, дизельне пальне та скраплений газ та погодила нульову ставку акцизу на ці позиції.

Крім того, прем'єр-міністр повідомив про результати переговорів щодо лібералізації логістичних шляхів із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Читайте також:

"Євросоюз ввів для України так звані "коридори солідарності". Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини та медикаменти... На пунктах пропуску автомобільному та залізничному транспорту з пальним надається абсолютний пріоритет. Ми також ведемо переговори й щодо інших шляхів постачання, щоб розширити наші логістичні можливості", - наголосив Шмигаль.

Раніше ми писали, що Міністерство економіки України встановило нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального для автозаправних станцій. Дані надала НАК "Нафтогаз України".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK