Україна хоче приєднатися до роумінгового простору ЄС - Мінцифри

Команда Мінцифри вже активно працює з європейськими партнерами для розробки Європейського гаманця цифрової ідентифікації.
Україна хоче приєднатися до роумінгового простору ЄС - Мінцифри
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Україна зацікавлена в приєднанні до роумінгового простору Європейського союзу. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на зустрічі з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Маргрет Вестагер, передає урядовий портал.

За словами Федорова, команда Мінцифри вже активно працює з європейськими партнерами для розробки Європейського гаманця цифрової ідентифікації (European Digital Identity Wallet).

Читайте також:

Також міністр запропонував розпочати переговори щодо приєднання України до роумінгового простору ЄС на двосторонньому рівні.

"Мільйони мирних українців покинули свої домівки в пошуках захисту та притулку в сусідніх країнах ЄС. Наразі це понад 5,7 млн наших громадян. Тож надзвичайно важливо, щоб розлучені сім’ї продовжували підтримувати доступний зв’язок зі своїми рідними та друзями. Для цього важливо забезпечувати можливість безоплатного або зниженого роумінгу для українців у ЄС принаймні до закінчення війни. Тож Україна зацікавлена в приєднанні до роумінгового простору ЄС. Вважаємо це логічним продовженням нашої спільної роботи щодо інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС", - сказав Федоров.

Читайте також:

Оскільки значна частина телекомунікаційної інфраструктури була зруйнована російською армією та потребує відновлення, Мінцифра спільно з партнерами DG CONNECT опрацьовує можливість приєднання до програми Connecting Europe Facility.

Раніше ми писали, що Європейський союз ввів безоплатний роумінг для українських біженців. 24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України підписали спільну заяву.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK