НБУ дозволив банкам не обмежувати курси з продажу готівкової валюти

Офіційний курс гривні до долара США залишається фіксованим - 29,25 грн/долар.
НБУ дозволив банкам не обмежувати курси з продажу готівкової валюти
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З 21 травня 2022 року Національний банк України дозволив банкам не обмежувати курси з продажу готівкової валюти. Це вирівняє умови для банків порівняно з обмінниками, що сприятиме підвищенню ефективності готівкового ринку та зменшенню коливань обмінного курсу, повідомили в Telegram-каналі НБУ.

Раніше відхилення курсу продажу не могло перевищувати 10%.

Читайте також:

Також з 21 травня 2022 року Нацбанк зняв обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують із рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо клієнти розраховуються гривневими картками за кордоном або знімають із карток готівкову валюту.

При цьому офіційний курс гривні до долара США залишається фіксованим - 29,25 грн/долар. "Фіксація обмінного курсу дає змогу стримати інфляційні процеси (через здешевлення критичного імпорту) та утримати під контролем інфляційні очікування", - пояснили в банку.

Читайте також:

У НБУ додали, що незмінними також залишаються обмеження на встановлення курсу банками в безготівковому сегменті валютного ринку.

Банки й надалі мають проводити операції з купівлі-продажу безготівкової валюти з клієнтами за курсом, що знаходиться в діапазоні, де нижня межа - офіційний курс, а верхня - офіційний курс +1%.

Публикация НБУ в Telegram
Публикация НБУ в Telegram

Раніше ми писали, що Національний банк України послабив та уточнив низку валютних обмежень. Це зроблено з метою мінімізувати можливості непродуктивного відтоку капіталу з країни та дати можливість громадянам задовольняти власні потреби, а економіці - відновлюватися.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK