В Україні фіксується рекордний запит на кредити 5-7-9%

З початку дії програми підприємцям уже видано 42 476 кредитів на загальну суму 117,9 млрд грн.
В Україні фіксується рекордний запит на кредити 5-7-9%
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З травня в Україні фіксується рекордний запит на пільгове кредитування з боку бізнесу за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%". Про це повідомляють у Міністерстві економіки.

Читайте також:

"З травня ми маємо рекордний запит на пільгове кредитування з боку бізнесу за державною програмою 5-7-9% - щотижня видається кредитів на близько 4 млрд грн. Це свідчить про прагнення підприємців якнайшвидше відновити чи продовжувати свою діяльність, й уряд активно їх у цьому підтримує постійним розширенням і спрощенням умов користування програмою", - повідомив заступник міністра економіки Олександр Грибан.

У відомстві зазначають, що найчастіше кредитуються за програмою підприємства, які працюють у сфері сільського господарства (51,8%), торгівлі та виробництва (22,6%), промислової переробки (14%).

При цьому з початку дії програми підприємцям уже видано 42 476 кредитів на загальну суму 117,9 млрд грн, серед яких:

  • антикризових кредитів - 58,5 млрд грн;
  • на рефінансування попередньо отриманих кредитів - 26,4 млрд грн;
  • на інвестиційні цілі - 10,3 млрд грн;
  • на антивоєнні цілі - 5,6 млрд грн.

Читайте також:

Крым цього, аграрії отримали понад 17 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності.

На сьогодні участь у програмі беруть 42 банки, найбільшу кількість кредитів видали ПриватБанк (17,6 тис.), Ощадбанк (5,3 тис.) та Райффайзен Банк Аваль (3,9 тис.).

У міністерстві нагадали, що програма "Доступні кредити 5-7-9%" дозволяє залучити до 60 млн грн під 0% на період дії воєнного часу +1 місяць із гарантією від уряду на рівні 80%. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд грн під 5% річних, що дозволяє вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Раніше ми писали, що Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює розширення доступного кредитування для аграріїв, які працюють у сфері переробки с/г продукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK