НБУ визнав Мегабанк неплатоспроможним: У чому причина

Проблеми в діяльності банку не були викликані введенням воєнного стану.
НБУ визнав Мегабанк неплатоспроможним: У чому причина
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Національний банк України ухвалив рішення віднести АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

"АТ "Мегабанк" віднесли до категорії неплатоспроможних у зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, зокрема нормативно-правових актів НБУ, після віднесення його до категорії проблемних та невиконання банком вимоги НБУ щодо усунення порушень нормативно-правових актів України протягом визначеного регулятором строку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що проблеми діяльності банку не були викликані введенням воєнного стану. Вони розпочалися задовго до війни.

За даними регулятора, 3 лютого 2022 року правління Нацбанку ухвалило рішення віднести Мегабанк до категорії проблемних через:

  • суттєві порушення нормативно-правових актів НБУ щодо оцінки кредитного ризику;
  • систематичне кредитування пов'язаних осіб;
  • значний обсяг непрофільних активів на балансі;
  • невиконання плану докапіталізації/реструктуризації за результатами стрес-тесту 2021 року.

Читайте також:

"Частка фінустанови становила 0,46% від чистих активів платоспроможних банків. Віднесення АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних ніяк не впливає на стабільність банківського сектора України, який сьогодні є стійким і платоспроможним", - наголосили в банку.

У НБУ додали, що кожен вкладник (фізична особа) Мегабанку отримає свої кошти в повному обсязі. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 травня 2022 року становить 4 418,6 млн грн.

Раніше ми писали, що з 19 квітня вкладники банків, що ліквідуються, зможуть отримати гарантоване відшкодування віддалено, не відвідуючи відділення банків-агентів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK