Скільки людей повернулося в Україну з кінця лютого - дані ООН

За оцінками ООН, близько 8 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами.
Скільки людей повернулося в Україну з кінця лютого - дані ООН
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 28 лютого в Україну повернулися 2 479 398 осіб. Про це свідчать дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, пише Укрінформ.

Станом на 14 червня кількість українців, які виїхали за кордон із моменту повномасштабного вторгнення РФ, перевищує 7,5 млн. Понад 3,3 млн українських біженців отримали статус тимчасового захисту в країнах Євросоюзу.

За даними ООН, 1,1 млн біженців із таким статусом зареєстровано в Польщі. Усього з початку війни до цієї країни прибули 3,9 млн українців, а у зворотному напрямку виїхали 1,8 млн українців.

Читайте також:

Серед країн Європи, які прийняли найбільше українців, також Німеччина (780 тис.) та Чехія (373,9 тис.).

Що стосується Росії та Білорусі, то український кордон із ними перетнули 1,1 млн та 16,6 тис. осіб відповідно. Проте дані про будь-який статус цих людей відсутні, як і про перетин кордону України у зворотному напрямку.

За оцінками ООН, близько 8 млн осіб стали внутрішньо переміщеними, які переїхали з зони бойових дій у безпечніші області України.

Раніше ми писали, що у світі понад 100 млн людей були змушені залишити свої будинки, рятуючись від насильства, конфліктів, переслідувань та порушень прав людини.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK