У Харківській області арештували активи російських компаній на 40 млн грн - СБУ

Накладено арешт на рухоме та нерухоме майно, а також корпоративні права цих компаній.
У Харківській області арештували активи російських компаній на 40 млн грн - СБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За ініціативою Служби безпеки України в Харківській області арештовано активи російських компаній на 40 млн грн. Йдеться про майно чотирьох місцевих підприємств, засновниками та кінцевими бенефіціарами яких є громадяни та юрособи РФ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також:

"Два з цих підприємств пов'язані між собою й здійснюють торгівлю російським балансувальним та вимірювальним обладнанням. Їхня материнська структура в Росії підтримує збройну агресію проти України", - йдеться в повідомленні.

Інші два підприємства займаються оптово-роздрібною торгівлею в Україні.

За рішенням Київського районного суду міста Харкова накладено арешт на рухоме та нерухоме майно, а також корпоративні права цих компаній.

Читайте також:

Наразі йде передача їх до управління Національному агентству з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"СБУ продовжує досліджувати всі обставини роботи цих підприємств у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, скоєних у великих розмірах)", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України ініціювала арешт активів білоруської паливної компанії, що причетна до фінансування агресії Росії. Зокрема, арештовано корпоративні права та банківські рахунки загальною вартістю близько 20 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK