В Україні створять національну мережу зарядних станцій для електрокарів

За словами міністра енергетики, реалізація проєкту сприяє виконанню Україною міжнародних зобов'язань щодо декарбонізації.
В Україні створять національну мережу зарядних станцій для електрокарів
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні буде створено національну мережу електричних зарядних станцій. НАЕК "Енергоатом" та АБ "Укргазбанк" 17 червня підписали відповідний меморандум про партнерство. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Відповідно до положень меморандуму сторони домовилися розпочати спільну реалізацію проєкту з використанням фінансових можливостей Укргазбанку та виробничо-технічного потенціалу Енергоатому як найбільшого виробника електричної енергії в Україні.

Читайте також:

"Зроблено ще один важливий крок щодо розвитку інфраструктури електричного транспорту та створення національної мережі зарядних станцій в Україні, визначено джерела фінансування для будівництва цієї мережі на території всієї країни", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, реалізація цього проєкту також сприяє виконанню Україною міжнародних зобов'язань щодо декарбонізації.

"Ми прискорюємо досягнення вуглецевої нейтральності економіки України, а також зменшення забруднення навколишнього природного середовища", - додав міністр.

Раніше ми писали, що в травні український автопарк поповнився 1016 повністю електричними автомобілями (BEV). Такий результат виявився найкращим з початку року й на 63% більшим, ніж рік тому.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK