Чим національне посвідчення водія відрізняється від міжнародного - роз'яснення МВС

Усі зразки українських посвідчень водія дійсні на території України, і змінювати їх не потрібно.
Чим національне посвідчення водія відрізняється від міжнародного - роз'яснення МВС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне посвідчення водія та міжнародне - два різні документи. Про це говориться в роз'ясненні Міністерства внутрішніх справ України.

Так, національне посвідчення водія видається після складання іспитів, а міжнародне фактично є перекладом декількома мовами інформації національного посвідчення водія, видається додатково до нього та окремо не діє.

Читайте також:

При цьому обмінювати національне посвідчення водія необхідно тільки в тому разі, якщо є намір виїжджати за кордон, а документ не відповідає міжнародній конвенції. Наприклад, не містить дату закінчення, терміну дії.

У МВС нагадали, що всі зразки українських посвідчень водія дійсні на території України, і змінювати їх не потрібно, проте можна за бажанням.

Читайте також:

"Що стосується міжнародного посвідчення водія, то його необхідно отримувати для виїзду в країни, які є підписантами Женевської конвенції, зокрема, Австралія, Японія, США, Індія. І видається воно на підставі національного, на 3 роки (має вигляд паперової книжки)" , - пояснили у відомстві.

Раніше ми писали, що в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України можна обміняти старе посвідчення водія на документ європейського зразка.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK