В Україні запрацюють нові правила отримання водійських прав: Що зміниться з 24 липня

Навчання в автошколі розділили на дві частини, після кожної потрібно буде складати окремий іспит.
В Україні запрацюють нові правила отримання водійських прав: Що зміниться з 24 липня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 24 липня в Україні запрацюють нові правила отримання посвідчення водія. Вони стосуватимуться навчання в автошколі. Про це розповів головний спеціаліст регіонального сервісного центру Костянтин Винниченко, передає "Суспільне".

За словами Винниченка, раніше в автошколі навчали два місяці, після чого складали відразу два іспити. Однак тепер місяць вивчатимуть правила дорожнього руху, потім - іспит у сервісному центрі. Така ж процедура й щодо навичок водіння.

Читайте також:

Отже, навчання розділили на дві частини: теоретичну та практичну. Після кожної з них буде окремий іспит. Після вивчення ПДР в автошколі учень отримує свідоцтво про завершення курсу.

"Свідоцтво теоретичне буде діяти рік. В особи буде один рік для того, щоб скласти теоретичний іспит, щоб вона мала змогу звернутися в навчальний заклад для практичної підготовки", - розповів фахівець.

Як пояснив Винниченко, ті, хто успішно склав теорію, повинні знову піти в автошколу, щоб пройти там курс практики. І коли вже буде отримане свідоцтво про практичне навчання, воно діятиме два роки.

Читайте також:

Експерт також додав, що теоретичний іспит залишається незмінним. Так, в учня є 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань, при цьому допускається не більше двох помилок.

Інструктор автошколи Микита Нем'ятий зазначає, що раніше в автошколі навчалися 2-2,5 місяці, опановували ПДР і керування авто паралельно. Але тепер на кожний із цих блоків виділять по місяцю. Водночас фахівці поки не розуміють, як підлаштувати програму під новий формат.

Нагадаємо, у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України можна обміняти старе посвідчення водія на документ європейського зразка.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK