Коли Україна отримає 1 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС: Шмигаль назвав терміни

Сьогодні уряд схвалив проєкт розпорядження для залучення цих коштів.
Коли Україна отримає 1 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС: Шмигаль назвав терміни
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / t.me/Denys_Smyhal

Україна має отримати 1 млрд євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу до кінця липня. Про це повідомив у Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сьогодні уряд схвалив проєкт розпорядження для залучення цих коштів й уповноважив на підписання меморандуму міністра фінансів Сергія Марченка та голову Нацбанку Кирила Шевченка.

Читайте також:

"Фінансова підтримка наших партнерів сьогодні є одним із чотирьох важелів нашої перемоги - поряд із санкціями, зброєю та євроінтеграцією. Макрофінансова допомога від ЄС допоможе підтримувати фінансову стабільність у нашій державі в умовах широкомасштабної агресії росії", - написав Шмигаль.

Також було прийнято постанову, яка дозволить залучити до 200 млн євро на пільгових умовах від Італії. Кошти нададуть через адміністративний рахунок МВФ до загального фонду держбюджету для покриття видатків.

Публікація Дениса Шмигаля в Telegram
Публікація Дениса Шмигаля в Telegram

Раніше ми писали, що 12 липня Рада Європейського Союзу схвалила надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро. Кошти направлять на забезпечення невідкладних потреб країни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK