Уперше за час війни: Українські банки отримали прибуток у травні

Баланс українських банків із приватним капіталом залишався позитивним протягом усіх місяців війни, на відміну від інших банків.
Уперше за час війни: Українські банки отримали прибуток у травні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Уперше після початку повномасштабної війни українські банки отримали прибуток - 6,1 млрд грн у травні. Про це свідчать дані Опендатабота.

Основну частку прибутку (78% або 4,8 млрд грн) серед усіх українських банків заробив ПриватБанк. У невеликий плюс також вийшов Укргазбанк - 0,4 млрд грн. При цьому інші державні банки, як і раніше, зазнають збитків.

Банки з іноземним капіталом за травень заробили 1,96 млрд грн. Основний прибуток становлять заробітки ОТП Банк (1,1 млрд грн), Райффайзен (0,5 млрд грн) та УкрСиб (0,4 млрд грн).

Читайте також:

Серед усіх банків з іноземним капіталом за 5 місяців 2022 року найбільше збитків зазнали Прокредит (0,7 млрд грн) та ОТП Банк (0,6 млрд грн).

У групі банків із приватним капіталом лідирує "Південний" із прибутком 0,3 млрд за 5 місяців, другу позицію займає ПУМБ із прибутком 0,22 млрд грн.

Зазначається, що баланс українських банків із приватним капіталом залишався позитивним протягом усіх місяців війни, на відміну від інших банків.

Раніше ми писали, що за перше півріччя 2022 року ПриватБанк отримав 6,3 млрд грн прибутку, що майже вдвічі менше за результат за аналогічний період 2021 року (11,6 млрд грн).



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK