Укрзалізниця та польська PKN Orlen домовилися про постачання пального - Мінінфраструктури

Укрзалізницю було визначено державним імпортером пального для потреб економіки.
Укрзалізниця та польська PKN Orlen домовилися про постачання пального - Мінінфраструктури
Ілюстративне фото / depositphotos.com

АТ "Укрзалізниця" та одна з найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовилися про співробітництво щодо постачання польською компанією дизпалива для потреб української економіки. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Читайте також:

"Розв’язати проблему нестачі пального лише силами бізнесу дуже складно. Тож разом із прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та урядовою командою було прийнято рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній та підписання з ними прямих довгострокових договорів", - сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, Укрзалізницю було визначено державним імпортером пального для потреб економіки.

"На сьогодні вже є домовленості про довгострокову співпрацю з польською компанією PKN Orlen. Зокрема, йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального. Таким чином ми розраховуємо не тільки на покращення ситуації з нестачею, але й зменшення ціни дизелю на АЗС", - наголосив міністр.

Читайте також:

У Мінінфраструктури планують уже найближчим часом забезпечувати ключові потреби країни в пальному, а саме потреби Збройних сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення.

Окрім того, УЗ працює з іншими великими поставщиками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального, додали у відомстві.

Раніше ми писали, що з початку повномасштабної війни кількість імпортерів дизельного пального в Україну виросла майже вчетверо.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK