Викрадав бази даних українських банків: У Києві СБУ затримала хакера

СБУ затримала хакера, який викрадав бази даних українських банків.
Викрадав бази даних українських банків: У Києві СБУ затримала хакера
СБУ затримала хакера / ssu.gov.ua

У Києві співробітники кібердепартаменту Служби безпеки України затримали хакера, який спеціалізувався на викраденні інформації з обмеженим доступом, що циркулює в електронних системах вітчизняних та іноземних компаній і банків. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Читайте також:

"Для одержання несанкціонованого доступу до комп’ютерних мереж він створював спеціалізоване шкідливе програмне забезпечення. Потім цілеспрямовано розповсюджував його через електронні пошти банків та підприємств і так отримував віддалений доступ до їхніх цифрових систем", - пояснили в СБУ.

Уточнюється, що ці відомості хакер "зливав" в анонімні інтернет-платформи, які адміністрували з території РФ представники російських спецслужб

Як зазначили у відомстві, під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, банківські картки та мобільні телефони з доказами злочинної діяльності.

Раніше ми писали, що українців попередили про нову кібератаку з використанням шкідливої ​​програми-викрадача. Фахівці припускають, що вона спрямована на державні організації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK