Допомога українській армії: НБУ запустив акцію зі збору монет на потреби ЗСУ

Стартувала благодійна акція Національного банку "Смілива гривня".
Допомога українській армії: НБУ запустив акцію зі збору монет на потреби ЗСУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України запустив благодійну акцію "Смілива гривня". Протягом наступних трьох місяців по всій країні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок і 1, 2, 5 та 10 гривень. Зібрані кошти перерахують на потреби ЗСУ. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Зазначається, що зараз в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму понад 5 млрд грн. Значна  кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків.

Читайте також:

"Акція "Смілива гривня" - це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть якщо він становитиме лише 10 копійок. Пункти мобілізації монет працюватимуть з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків - Ощадбанку та ПУМБу. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт", - сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Так, з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети й принести їх до відділень АТ "Ощадбанк" та АТ "ПУМБ" не лише в Києві, а й майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки.

Раніше ми писали, що Національний банк відкрив спецрахунок для збору коштів на підтримку української армії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK