Україна отримає грант на 4,5 млрд дол із Цільового фонду Світового банку - Мінфін

Грант буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги.
Україна отримає грант на 4,5 млрд дол із Цільового фонду Світового банку - Мінфін
Ілюстративне фото / flickr.com

У вівторок, 9 серпня, міністр фінансів Сергій Марченко та Регіональний директор Світового банку в справах Східної Європи (Білорусь, Молдова та Україна) Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту в розмірі 4,5 млрд дол. США.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що грантові кошти були надані США та направлені до Цільового фонду багатьох донорів у рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

Читайте також:

"Висловлюю вдячність уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку, завдяки зусиллям яких український Уряд продовжує забезпечувати ритмічні виплати заробітних плат, соціальних та пенсійних виплат в умовах боротьби з агресором. Грантове фінансування є надзвичайно важливим для нас, оскільки дозволяє знизити боргове навантаження на Державний бюджет України та думати про повоєнну відбудову України", - сказав міністр фінансів Марченко.

Грант буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів із дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Раніше ми писали, що 4 серпня до державного бюджету України надійшли грантові кошти від уряду Албанії в розмірі 1 млн євро.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK