Укрзалізниця запустила два модернізовані пасажирські електропоїзди

Потяги були модернізовані на українському підприємстві - Київському електровагоноремонтному заводі Укрзалізниці.
Укрзалізниця запустила два модернізовані пасажирські електропоїзди
УЗ запустила два модернізовані пасажирських потяги / facebook.com/MinInfra.UA

Сьогодні, 23 серпня, АТ "Укрзалізниця" запустило два модернізовані пасажирські поїзди. Про це повідомила у Facebook пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Так, на маршруті Київ - Рівне - Луцьк розпочав курсувати модернізований електропотяг Skoda, а на маршруті Київ - Біла Церква запущено приміський електропотяг, який був оновлений в рамках проєкту Kyiv City Express.

Читайте також:

"Ми продовжуємо виконувати плани по оновленню рухомого складу, окреслені ще минулого року. Важливо сказати, що ці потяги були модернізовані на українському підприємстві - Київському електровагоноремонтному заводі Укрзалізниці", - сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зазначається, що поїзд Skoda складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць. Він інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів із дітьми та велосипедистів. Поїзд може перевозити близько 40 тис. пасажирів на місяць.

УЗ запустила два модернізовані пасажирських потяги
УЗ запустила два модернізовані пасажирських потяги / facebook.com/MinInfra.UA

Заповненість поїзда Kyiv City Express становить 80% у 25 парах потягів на цьому напрямку, водночас як середній вік вагонів становить 30 років. Як і Skoda, цей модернізований потяг є інклюзивним та передбачає зручне перевезення пасажирів із дітьми та велосипедистів.

Запуск електропоїзда покращить якість приміських перевезень для понад 20 тис. українців, які щодня подорожують фастівським напрямком.

Публікація Міністерства інфраструктури України у Facebook
Публікація Міністерства інфраструктури України у Facebook

Раніше ми писали, що Укрзалізниця відновила курсування поїзда №55/56 сполученням Київ - Ясіня (Закарпатська область) з 5 серпня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK