Безпека та оборона: У Мінфіні назвали пріоритети держбюджету на 2023 рік

Пріоритетом державного бюджету на 2023 рік буде сектор безпеки та оборони.
Безпека та оборона: У Мінфіні назвали пріоритети держбюджету на 2023 рік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В умовах воєнного стану пріоритетом державного бюджету на 2023 рік буде сектор безпеки й оборони, а також забезпечення всіх соціальних зобов’язань держави. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, передає пресслужба Мінфіну.

Читайте також:

За його словами, у наступному році видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі з них будуть навіть збільшені. 

"Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян украй важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам та освітянам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня минулого року", - зазначив заступник міністра.

Він також повідомив, що медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік.

Читайте також:

"Наразі ми дискутуємо з Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Тож планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені", - сказав Єрмоличев.

У Мінфіні додали, що під час обговорення основних аспектів проєкту держбюджету на 2023 рік також було порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України розширив перелік пріоритетних видатків на соціальну сферу, освіту та медицину.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK