Е-черга на прикордонних пунктах пропуску почне працювати в жовтні: подробиці

Використання е-черги буде повністю безоплатним для перевізників.
Е-черга на прикордонних пунктах пропуску почне працювати в жовтні: подробиці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У жовтні в Україні на прикордонних пунктах пропуску запрацює сервіс електронної черги для перевізників. Про це повідомив у Telegram заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"На першому етапі буде запущено пілотний проєкт на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. До кінця року буде презентовано мобільний застосунок", - написав він.

Читайте також:

За словами Найєма, система передбачатиме інтеграцію з митними базами даних для попередньої пріоритизації вантажів. Вона самостійно зможе управляти потоками вантажів залежно від групи товарів згідно з даними попередньої митної декларації.

"Використання е-черги буде повністю безоплатним для перевізників. Жодних обов’язкових заїздів до сервісних зон. Жодного людського втручання в систему", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що е-черга надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити час та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації.

Публікація Мустафи Найєма в Telegram
Публікація Мустафи Найєма в Telegram

Раніше ми писали, що за домовленістю з польською стороною зранку 9 вересня в пункті пропуску "Устилуг-Зосін" почали пропускати порожні вантажні транспортні засоби на виїзд з України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK