Чверть українських шахт опинилася під окупацією - Міненерго

Найближчі два роки Україна має розраховувати тільки на власний видобуток вугілля.
Чверть українських шахт опинилася під окупацією - Міненерго
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Після повномасштабного вторгнення РФ чверть українських державних шахт опинилася на тимчасово окупованій території. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба Міненерго.

Міністр зазначив, що, незважаючи на регулярні обстріли, працівники продовжують працювати в шахтах та забезпечувати постачання вугілля на підприємства теплової генерації.

Читайте також:

Він звернув увагу на важливість вугільної галузі насамперед з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни в осінньо-зимовий період.

"З огляду на агресію Росії, зокрема на енергетичному фронті, найближчі два роки ми маємо розраховувати виключно на власний видобуток вугілля", - сказав міністр.

За його словами, першочергова задача зараз - забезпечити сталий видобуток, заробітні плати та безпеку працівників, технічне забезпечення та захист від техногенних катастроф.

Раніше ми писали, що в осінньо-зимовий період Україна буде забезпечена необхідною кількістю енергоресурсів. Наша держава має 2,2 млн тонн вугілля, і це найбільші запаси за останні роки на цей період.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK