Наскільки Україна готова до опалювального сезону: відповідь Шмигаля

За словами Шмигаля, ключове завдання - вийти найближчим часом на 100% підготовки до опалювального сезону.
Наскільки Україна готова до опалювального сезону: відповідь Шмигаля
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Україна готова до початку опалювального сезону на 88%. Найближчим часом планується вийти на 100% готовності. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради з головами обласних військових адміністрацій.

Читайте також:

"Усі готуються до найважчого опалювального сезону. Вдячний областям за рівень підготовки, який на сьогодні складає вже понад 88%. Уряд зі свого боку продовжує працювати над забезпеченням енергоресурсів. Наразі маємо майже 14 млрд кубів газу та 2,2 млн тонн вугілля", - сказав Шмигаль.

За його словами, ключовим завданням для Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад та територій і відповідальних органів на найближчі тижні є вихід на 100% готовності до опалювального сезону.

Напередодні уряд виділив областям 562 млн грн субвенції на закупівлю дров. Це дасть можливість придбати 400 тис. куб. м деревини для роздачі людям на прифронтових територіях.

Читайте також:

Під час наради міністр енергетики Герман Галущенко додав, що на початок опалювального сезону заплановано накопичити 14,5-15 млрд кубів газу. Крім того, є домовленості щодо імпорту певного об’єму газу для створення резервного запасу.

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів зазначили, що на цей опалювальний сезон планується реалізувати 5 млн куб. м дров. На сьогодні всі потреби в деревині, за інформацією Міндовкілля, повністю забезпечуються.

Раніше ми писали, що жителям звільнених територій, а також регіонів, де немає централізованого теплопостачання, стане легше запастися альтернативним видом опалення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK