Український експорт виріс до рекордного значення з початку війни - Мінекономіки

Минулого місяця українські підприємства експортували за кордон продукцію на 4 млрд 144 млн доларів.
Український експорт виріс до рекордного значення з початку війни - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вересні 2022 року обсяг українського експорту в грошовому еквіваленті виріс більш ніж на 23% порівняно із серпнем. Це найкращий результат із лютого. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Минулого місяця українські підприємства експортували за кордон продукції на 4 млрд 144 млн доларів. Для порівняння в серпні цей показник становив 3 млрд 363 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, також виріс об’єм українського експорту й у кількісному еквіваленті. У серпні обсяг української продукції, що було вивезено за кордон, становив 7,29 млн тон, а вже у вересні цей показник виріс на 32% до 9,66 млн тонн.

"Завдяки цьому у вересні покращився показник сальдо торгового балансу - обсяг імпорту минулого місяця перевищував обсяг експорту всього на 354 млн доларів, тоді як в серпні від’ємне сальдо торгового балансу складало 1 млрд 53 млн доларів", - пояснили в міністерстві.

Читайте також:

Щодо структури українського експорту, то найбільше країна експортувала зерно, соняшникову олію, електроенергію та продукцію гірничо-металургійного комплексу. 

Раніше ми писали, що за підсумками серпня український експорт до країн Європейського Союзу майже досягнув довоєнного рівня. А за результатами І-ІІІ кварталу перевищить відповідні довоєнні показники.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK