Голові НБУ Шевченку повідомили про підозру - САП

САП та НАБУ повідомили голові Нацбанку Шевченку про підозру в злочині.
Голові НБУ Шевченку повідомили про підозру - САП
Кирило Шевченко / facebook.com/KyryloShevchenkoCEO

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України викрили протиправну діяльність службових осіб державного АБ "Укргазбанк", яка призвела до збитків у сумі понад 206 млн гривень. Про підозру повідомлено 5 основним фігурантам даного злочину, серед яких чинний голова НБУ Кирило Шевченко.

Про це повідомила пресслужба САП у Facebook.

Читайте також:

Правоохоронці встановили, що керівництво банку, маючи інформацію про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використали її для розкрадання грошових коштів.

"З цією метою службові особи банку забезпечили укладення фіктивних договорів із фізичними та юридичними особами, які нібито будучи "агентами" банку залучили до нього великих клієнтів. За такі "агентські послуги" банк щомісячно незаконно виплачував "винагороду" цим особам", - йдеться в повідомленні.

Установлено, що впродовж 2014-2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано грошові кошти державного банку в сумі понад 206 млн гривень.

Читайте також:

Уточнюється, що у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 5 основним фігурантам даного злочину, серед яких чинний голова Національного банку, колишні та чинні високопосадовці банківських установ. Дії учасників організованої групи кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

"Факти, викладені в повідомленні про підозру, не стосуються періоду перебування чинного голови Нацбанку на посаді та виконання ним повноважень керівника центрального банку України", - додали в САП.

Досудове розслідування триває.

Публікація САП у Facebook
Публікація САП у Facebook

Раніше ми писали, що 4 жовтня голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд Президента України заяву про відставку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK