Збитки на 2 млн грн: Ексзаступник голови МОЗ підозрюється в махінаціях

СБУ викрила колишнього заступника міністра охорони здоров’я на оборудках під час запуску цифрової медицини.
Збитки на 2 млн грн: Ексзаступник голови МОЗ підозрюється в махінаціях
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Служба безпеки викрила ексзаступника міністра охорони здоров'я, чиї дії призвели до збитків держави на 2 млн гривень. Про це повідомили в СБУ.

Зазначається, що дії чиновника зашкодили створенню Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів та її інтегрування до систем іноземних держав та міжнародних організацій.

Читайте також:

За даними слідства, представники МОЗ мали запровадити електронний реєстр живих донорів стовбурових клітин. Гроші під запуск проєкту надали у вигляді кредитних коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Наприкінці 2018 року заступник міністра уклав угоду з керівником однієї зі столичних ІТ-компаній. Підприємство отримало кошти на встановлення у відомстві програмного забезпечення для роботи відповідного реєстру донорів.

"Втім, підрядники не виконали договірних зобов’язань і не надали МОЗ необхідні технології. При цьому високопосадовець підписав акт приймання-передачі програмної продукції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

СБУ ініціювала проведення судових комп’ютерно-технічних і почеркознавчих експертиз, які підтвердили причетність чиновника до незаконних дій. Серед іншого підтверджено автентичність його підпису у фінансових документах.

Колишньому високопосадовцю повідомили про підозру. Досудове розслідування триває.

Раніше ми писали, що НАБУ і САП повідомили про підозру чинному міському голові одного з населених пунктів Київської області в завданні понад 8,7 млн ​​грн збитків територіальній громаді.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK