Махінації з газом на 8 млн грн: Підозрюють ексчиновників ПАТ "Центренерго"

Експосадовців ПАТ "Центренерго" викрили на махінаціях із газом на 8 млн грн.
Махінації з газом на 8 млн грн: Підозрюють ексчиновників ПАТ "Центренерго"
Ілюстративне фото / flickr.com

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чотирьом особам у зловживанні владою та службовому підробленні, через які ПАТ "Центренерго" незаконно переплатило за природний газ 8,25 млн грн. Про це розповіли в НАБУ.

"Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Йдеться про двох колишніх членів правління ПАТ "Центренерго", чинного начальника одного з департаментів ПАТ "Центренерго" та директора приватного підприємства.

Оскільки один з ексчленів правління компанії переховується від слідства, про підозру йому повідомили заочно, зазначили в НАБУ.

За версією слідства, у листопаді 2019 року ПАТ "Центренерго" уклало з приватною компанією договір на поставку газу, а в травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року.

Читайте також:

"Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ "Центренерго" вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. Унаслідок ПАТ "Центренерго" завдано збитків на суму 8,25 млн грн", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що колишньому директору державного підприємства "Сервіс"  повідомили про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK