Заволоділи майже 1,5 млн грн: Підозрюються посадовці порту "Южний"

Троє посадовців порту "Южний" підозрюються в заволодінні майже 1,5 млн грн.
Заволоділи майже 1,5 млн грн: Підозрюються посадовці порту "Южний"
НАБУ підозрює посадовців порту "Южний" / nabu.gov.ua

У четвер, 1 вересня 2022 року, правоохоронці повідомили про підозру трьом посадовцям ДП "МТП "Южний" у заволодінні майже 1,5 млн грн. Про це розповіли в Національному антикорупційному бюро України.

Серед підозрюваних опинилися виконуючий обов’язки директора порту "Южний", головний бухгалтер та заступник директора.

Читайте також:

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, установлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. грн) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту "Южний" забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

"Його дії, вчинені за попередньою змовою з головний бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії посадових осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Раніше ми писали, що в Києві викрили та повідомили про підозру заступнику директора одного з департаментів КМДА та директору державного підприємства за обставинами вимагання та одержання 270 тис. доларів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK